Case: LINAK

Historie

fortælling

 

Linak History – En lineær fortælling

Historien om LINAK®-koncernen er en kronologisk fortælling om en familievirksomhed. Den tager udgangspunkt i den elektriske lineære aktuator, som var den idé, der lagde grundstenen til den succesfulde forretning på Als.

Firmahistorien, der er fortalt autentisk af virksomhedens ejer og administrerende direktør, Bent Jensen, er fyldt med personlige anekdoter og beretninger om firmaet tilblivelse. Historien om LINAK er en blanding af animationsfilm og live action, der sammen med den animeret karakter af Bent Jensen, binder den virkelige og virtuelle verden sammen.

Vi er beæret over det lokale samarbejde med en stor international koncern, der er bygget på kreativitet. Vi er glade for, LINAK også har taget godt imod vores kreative indspark undervejs i processen.

Filmen blev modtaget godt iblandt medarbejderne hos LINAK. På tværs af eksterne (sociale) medier har filmen også modtaget mange positive tilbagemeldinger.

LINAK sætter stor pris på at vi har yderst kompetente videoleverandører i nærområdet, som kan hjælpe os med at løfte store videoproduktioner, så som LINAK Historie videoen.

Vi sætter pris på Zoom Film’s kreative indspark, professionalisme og det tætte samarbejde.

– LINAK

Historie vakt til live gennem karakteranimation

Med ansigtet giver vi udtryk for vores følelser. I udvikling af idé og koncept til en animationskarakter er personlighed og bevægelser mindst lige så vigtige som selve designet.

Konceptet og ideen omkring en animeret karakter af Bent Jensen kom på tegnebrættet tidligt i processen.
Bent Jensen er med sin person og stemme den gennemgåede fortæller i historien, hvor animationskarakteren støtter op om speaken med sit kropssprog. De fine bevægelser i karakterens ansigt er derfor afgørende for, at seeren kan afkode det nonverbale sprog.

ROKOKO Motion dragt

Til fortællingen af historien om LINAK gjorde vi brug af en animations-dragt. Dragtens mange censorer, der er placeret både på kroppen og i ansigtet, opfanger og analyserer alle bevægelser. Med et værktøj som animationsdragten styrkes både udtrykket og kvaliteten af bevægelserne.
Alle bevægelser foretaget med dragten overføres direkte til animationsfiguren. Her ses hvordan vores animator ved hjælp af sine bevægelser skaber en realistisk karakter.

Personligheden skal stå frem i karakteren

Et løftet øjenbryn er ikke bare et løftet øjenbryn. De grundlæggende bevægelser lægges ind i karakteren med dragten, men først i efterbehandlingen sker en finjustering og personligheden kommer til udtryk. Fordi vi foretog flere timers optagelse af Bent Jensen, havde vi også referencer og materiale nok til at nærstudere specifikke ansigtstræk og bevægelser.

Få mere viden om, hvordan vi anvender 3D Animation i film

Real life i kombination med animation

Animation er oplagt, når vi skal fortælle et forløb, hvor tid spiller en vigtig rolle, forenkle teksttungt indhold og genskabe rum, der måske ikke længere findes.

LINAK var heldigvis med på ideen om at inkorporere det bedste fra animationens verden. I samarbejdet med besluttede vi os for at erstatte de statiske billeder af gamle værksteder fra arkivet, som skulle indgå i filmen, med 3D animation.

Resultatet viser et godt sammenspil mellem animation og virkelighed, hvor den fotorealistiske stil i er med til at udligne forskelle mellem animation og optagelser. Ved at genskabe alle lokationerne fra fortiden i et fotorealitisk 3D miljø, gav det os også større kontrol med alle detaljer. For eksempel kunne vi nemt skabe interaktion mellem karakteren og objekterne i rummet. Vi kan med et animerede miljø modellere og Her kan vi både bestemme bevægelser, interaktion med objekter, kameravinkler og lyssætning, hvilket har har mange fordele.

CTA: Læs mere om alle fordelen ved at gøre brug af 3D animation.

Historien om Linak

Kunde: LINAK A/S
Produktionsselskab: Zoom Film Aps
Kategori: Profilfilm
År: 2021/2022
Services: 3D animation, idégenerering og storyboard
Nyt forside

Unikke muligheder

Case: Global Gravity

Forside Leica

Fængende teaser

Case: Leica Geosystems

2

Sammenhold på isen

Case: SønderjyskE Ishockey

Skabelon til case billede forside

Visualisering af byggeri

Case: Sdbr. Seniorbofællesskab

Tibnor

Grafik og billeder

Case: Tibnor

Udvikling af historien

Case: Meldgaard

Glidende overgang

Case: Newtec

Fremtidens teknologi

Case: Danitech

Newtec Sorting

Behov for animation

Case: Newtec

Case Linak

Brand historien

Case: LINAK

Skal vi tales ved?

Chat    Skal vi tage en snak om 3D animationsfilm til din virksomhed?

    Udfyld formularen og lad os tage en uforpligtende snak om mulighederne.