Case: Newtec – Sorting

Når virkeligheden har behov for animation

Animeret realisme er den naturlige vej at gå

Hos Newtec i Syddanmark, som er førende inden for deres branche, kører omkring 150.000 gulerødder igennem en sorteringsmaskine hver time.

Der er virkelig fart på hos Newtec. Det samme gjorde sig gældende for vores 3D team under processen, hvor både små og store objekter i produktfilmen blev bygget op fra bunden med 3D animation.

 

 

Animationer fremhæver dine selling points

Newtec’s sorteringsmaskine detekterer form, farve og kvalitet på enhver grøntsag, der passerer maskinens række af kameraer. Kameraerne er styret af maskinens software, der bygger på AI-teknologi, og var derfor en vigtig detalje at fremhæve i fortællingen.

Men undervejs stødte vi på en udfordring.
Det var fysisk umuligt at få adgang til den del af maskinen, hvor kameraerne sidder. Ved skjulte effekter eller lukkede miljøer i produkter, er der mange gange ikke et alternativ. I sådanne tilfælde er animation en bedste ven og helt uundværlig i filmproduktion. Derfor var animation den rette løsning her.

Vi har mange års erfaring med at levere fotorealistisk animation, hvor det er nærmest umuligt at skelne mellem virkelighed og animation.

Book et gratis inspirationsmøde hos os, og få mere viden om mulighederne for at anvende animation i dit næste filmprojekt.

Animationer der løser komplikationer

Animation kan opfylde ønsker om bestemte visuelle udtryk, men kan også afhjælpe uforudsete udfordringer.

I et tæt samarbejde med Newtec besluttede vi tidligt i filmprocessen, hvilke situationer og scener animation kunne tilføre objekter og miljøer vigtige egenskaber.
Men så blev Newtecs maskine opdateret med nye funktioner undervejs i processen. For virksomheder i rivende udvikling er det helt normalt, at der foretages mange gange løbende produktoptimeringer af teknologisk og designmæssig karakter. 
I Newtecs tilfælde fik de elementer, der frasorterer ubrugelige grøntsager, nyt design og ny farvenuance under filmprocessen. Der blev også tilføjet et ekstra kamera til maskinen.
Alt sammen ændringer der kunne opdateres direkte i vores filer og system, hvilket sparede både os og virksomheden for en del arbejde.

I et animeret univers kan vi foretage ændringer undervejs. Det giver fleksibilitet og gunstige forhold for både kunden og os. 

Alternativt skulle vi foretage helt friske optagelser, og sende et filmhold ud til formålet. Men fordi alle maskinens elementer allerede var modelleret i vektorgrafik, kunne ændringer inkorporeres sideløbende med filmproduktionen.

Animationer der viser funktioner

Der findes flere grunde til at vores 3D artist og hovedanimator på projektet, Anna, genskabte gulerødder og kartofler med animation.

Realistisk look

Den oplagte årsag til at gå animationens vej var grøntsagernes udseende.
At udvælge fysiske kartofler og gulerødder, der kan repræsenterer rækken af maskinens frasorterede grøntsager, var ikke en mulighed.

For at få forskelligheden frem genskabte Anna grøntsagerne efter de kvaliteter som kunden efterspurgte, helt uden at sidde med en rigtig gulerod i hånden. Ud over arbejdet med selve formen, har Anna finjusteret på teksturen og glansen, så udseendet blev realistisk.

 

Rotationer

Dernæst var funktionen en vigtig faktor, da grøntsagerne skulle rotere om sin egen akse. Det kan rigtige gulerødder og kartofler af gode grunde ikke.

 

Strømlinet miljø

Når vi mikser de to verdener; 3D animation og levende billeder, kan det også skyldes, at vi vil ændre en mindre detalje. Det er tilfældet med Newtecs maskine, som fik nye fødder.
En større ændring, som er i mindre fokus, er hele miljøet, maskinen står i.

Vi kan med 3D animation styre 100%, hvilke omgivelser vi placerer produkterne i, og det har sine fordele, når vi ønsker at strømline omgivelserne, komme udenom forskellige baggrunde og mindske visuelt støj.

Læs om de mange fordele ved at anvende 3D animation i film

 

SORTING CARROTS

Kunde: Newtec A/S
Produktionsselskab: Zoom Film Aps
Kategori: Produktfilm
År: 2022/2023
Services: 3D animation, brainstorming, idégenerering og storyboard

SORTING POTATOES

Kunde: Newtec A/S
Produktionsselskab: Zoom Film Aps
Kategori: Produktfilm
År: 2022/2023
Services: 3D animation, brainstorming, idégenerering og storyboard
Nyt forside

Unikke muligheder

Case: Global Gravity

Forside Leica

Fængende teaser

Case: Leica Geosystems

2

Sammenhold på isen

Case: SønderjyskE Ishockey

Skabelon til case billede forside

Visualisering af byggeri

Case: Sdbr. Seniorbofællesskab

Tibnor

Grafik og billeder

Case: Tibnor

Udvikling af historien

Case: Meldgaard

Glidende overgang

Case: Newtec

Fremtidens teknologi

Case: Danitech

Newtec Sorting

Behov for animation

Case: Newtec

Case Linak

Brand historien

Case: LINAK

Skal vi tales ved?

Chat    Skal vi tage en snak om 3D animationsfilm til din virksomhed?

    Udfyld formularen og lad os tage en uforpligtende snak om mulighederne.