3D ANIMATION i film

Vi forener levende billeder med 3D-verden

Med 3D Animation giver vi produkter en tredje dimension og tilføjer bevægelse til 3D objekter.

En animationsfilm er traditionelt set en kameraløs film, hvor vi ikke optager. Men når vi forener levende billeder med 3D-verden, opstår helt nye muligheder i måden, vi kan formidle indholdet på og tilrettelægge produktionen. Det styrker både fortællingen og er ressourcesparende i rigtig mange henseender.

Kombinationen af traditionelle optagelser og 3D animation er derfor en vigtig del af vores DNA.

3D animation tilføjer uanede værktøjer til en filmproduktion.

Vi producerer både 3D-animerede film og traditionelle filmoptagelser kombineret med 3D-modeller eller hele 3D-animerede scener.

Vi ønsker at inspirere dig til, hvordan du kan gøre brug af animation i din næste film.

Book et møde med os, og få gratis rådgivning og inspiration.

 

Vi fortæller også historier med animerede karakterer, som man bedst kender det fra de nyeste spillefilm med 3D animation.

Derfor er 3D animation så effektivt i filmproduktion

3D animation giver gunstige forhold for både kunde og leverandør under filmprocessen med et miljø, der kan styres 100%.

Det skaber mulighed for, at vi kan foretage ændringer og bringe tilføjelser ind senere i processen uden at foretage nye optagelser.
Filmoptagelser har nemlig den ene ulempe, at materialet skal tages om, når små eller store detaljer skal redigeres undervejs.
Det kommer vi udenom med et animeret univers, hvor hele eller de centrale dele af filmen er bygget op som et animeret skelet.

Der følger en lang række af fordele ved at anvende 3D animation.

3D animation er en gave til formidling af komplekse produkter og systemer.

Derfor er 3D animation er ikke bare et kraftfuldt visuelt virkemiddel, men et værktøj der kan hjælpe med at finde løsningerne på en lang række udfordringer, vi dagligt møder i arbejdet med at skabe film.

At skabe en film med 3D-animation er den naturlige vej at gå, for at tildele objekter bestemte egenskaber, som kan forklare komplekse produkter på en nem måde.

Vi kan med en bred vifte af værktøjer, vores 3D team er specialister inden for, modellere objekter, som endnu ikke eksisterer eller fysisk ikke kan lade sig gøre i virkeligheden.

3D animation gør det muligt at forklare og vise komplicerede produkter eller systemer. Det skaber overblik og forståelse hos dine kunder, og det giver et unikt indblik i indviklede kredsløb.

Se eksempler på animationsfilm

Leica Geosystems ConX Safety Awareness Module
Konfair Blackbox
Exhausto CX Unit

Hvad er 3D Animation?

Animation gør det muligt at få objekter til at bevæge sig livagtig eller på utraditionelt vis afhængigt af formålet med fortællingen. Praplybegrebet for 3D animation er CGI, Computer-Generated Imagery, der er tilført dybde i modsætning til flad 2D animation. Arbejdet med 3D animation, herunder særligt fotorealistisk animation, ligger i detaljegraden: at finjustere teksturer, bevægelser og lyskilder, så de lægger sig tæt op af virkeligheden. Når vi kombinerer virkelighed og animationer med et virkelighedsnært look, bliver det endelige resultat glidende overgange mellem optagelser og animation, der er svært til at skelne fra hinanden.

6 fordele ved at anvende 3D animation

3D Animation løfter filmprojekter til nye højder

Det visuelle udtryk

3D Animation er et effektiv redskab til at formidle og illustrere funktioner. Men vi tager også værktøjet i brug af rent æstetiske årsager, hvor det blandt andet kan bidrage med et sømløst udseende til produkter, animeret i fotorealistisk stil. Vi hjælper vores kunder med at få skabt et look og et univers at præsentere både produkter og brand i.

Styre lyskilder

For den gode filmoplevelse er placeringen af lyskilder og lyskvaliteten altafgørende. I et animeret miljø er det muligt at kontrollere lyssætningen ned til mindste detalje. Der kan øge mængden af lyskilder, og placeringen af lyset kan tilpasses den enkelte scene og efterbehandles. Noget der er væsentligt nemmere end lyssætningen og forberedelserne ved optagelser.

Blinde vikler & lukkede systemer

Animationer er et helt uundværlige, når vi skal visualisere lukkede systemer og ufremkommelige miljøer, hvor et kamera umuligt kan nå ind. Med 3D animation kan vi helt uproblematisk vise, hvad der sker i rørsystemer, og fremhæve skjulte genstande i maskiner og andre produkter.

Ressourcesparende

Sammenlignet med filmoptagelser er 3D animation i mange tilfælde tidbesparende. I et animeret univers kan vi nemmere tilføje elementer eller fjerne deltajer efter vi har filmet. Det redder os for mange arbejdstimer, ved at vi kke skal optage nye scener med hele vores kamera-setup. Vi kan redigere store som små deltajler. Det kan f.eks. være vægge i en scene, der skygger for kameravinklen eller løbende produktforbedringer, der skal tilføjes til en 3D model.

Produkter behøver ikke eksistere

Dit produkt behøver faktisk ikke at eksistere (endnu), for at indgå i en film. Vi kan skabe en fotorealistisk 3d model af dit produkt, før det er produceret eller tilføje produktforbedringer, som endnu ikke er implementeret fysisk.

Et 100% kontrollerbart miljø

En stilren eller anonym baggrund kan gøre en verden til forskel for dit produkt. Med 3D animation kan du nemt undgå støj og uvæsentlige detaljer ved at strømline konteksten og det miljø, dine produkter sættes i. Herved skøjter vi hen over planlægning af de forskellige lokationer, man normalt skal tage højde i en filmproduktion. Når vi først har opbygget et miljø, der er fuldstændigt støv-, skramme- og støjfrit, og er i tråd med virksomhedens overordende design guide, kan rummet videreføres til fremtidige filmprojekter.